L’abolició del treball

Destinada a difondre’s mundialment d’ençà que Black en recità la primera versió en un club de San Francisco el 1981, L’abolició del treball és una de les crítiques més desvergonyides i astutes mai formulades contra l’ordre establert. Si sou dels que reivindiquen repartir la riquesa i el treball, Black us dirà que el treball, us el poseu per barret: «Les esquerres volen la plena ocupació. Jo m’estimo més la plena desocupació, igual que els surrealistes, exceptuant que no faig broma». Abolir el treball no implica passivitat, significa crear una forma de vida basada en el joc, produir plaer mutu, fer una revolució lúdica. Si passeu una època d’apatia a la feina, penseu-vos-ho dues vegades abans de llegir aquest llibre, potser la deixareu per sempre. Abolir el treball no implica passivitat, significa crear una forma de vida basada en el joc, produir plaer mutu, fer una revolució lúdica. Si passeu una època d’apatia a la feina, penseu-vos-ho dues vegades abans de llegir aquest llibre, potser la deixareu per sempre.