L’espera del milicià

Nota de premsa

L’espera del milicià

Barcelona, 31 de maig de 2023

Sobre el llibre

Per quin motiu un militant llibertari, alletat en les lluites de carrer contra la patronal, foguejat als carrers de Barcelona el 36 i bregat en els combats al Front d’Aragó, hauria de continuar lluitant un cop veu anorreada i castrada aquella revolució per la qual ha viscut?

A més a més, veu que no només estan perdent la guerra, sinó que el seu destí quedarà en mans dels feixistes si perden o dels estalinistes si guanyen. O la cuneta o la txeca! No pot continuar lluitant com si res.

L’espera del milicià no pretén ser una novel·la més sobre la guerra civil: és una història sobre les derrotes, les traïcions i el neguit per deixar enrere els éssers estimats. Però també és un relat amb herois i, sobretot, amb heroïnes. Elles són els personatges forts de gairebé totes les lluites.

En un moment determinat, la padrina (àvia a Lleida) pregunta al protagonista si guanyaran la guerra; ell li respon que no. Ella ja ho sabia. I era cert. Tothom ho sabia, excepte aquells que per interessos espuris volien fer creure que encara es podia redreçar aquell desastre.

Sobre l’autor, Jordi Soler

Jordi Soler (1955) és formalment economista i investigador de mercats. És socialment llibertari, català i de Sants, i ha viscut el món sindical dels anys 70 afiliat a la clandestina CNT, tot saltant després a l’activisme veïnal dins la Comissió de Veïns de La Bordeta, el Centre Social de Sants i, en els darrers dotze anys, militant a Can Batlló, la gran fàbrica recuperada del barri de Sants.

L’espera del milicià és la seva segona novel·la: la primera va ser La fàbrica (2019).

Sobre l’editorial, Descontrol

Descontrol Editorial & Impremta som una impremta que edita i una editorial que imprimeix. Som una cooperativa formada per un grup de persones interessades en difondre cultura. Creiem en una transformació radical de la societat i pensem que els llibres són armes en mans de qui vulgui utilitzar-los. Fem llibres que no deixen indiferent, que desperten consciència i que conviden a ajuntar-se, organitzar-se i lluitar.

Demana’ns el llibre

Si t’agradaria rebre el llibre físicament per fer-ne una ressenya o una recomanació, escriu-nos a distribucio@descontrol.cat amb l’adreça, un telèfon i disponibilitat horària.

Portada

L'espera del milicià