30 mayo 2017

Premi Descontrol 2017

Premi Descontrol 2017

Motius

Des de Descontrol Editorial ens hem adonat que patim una manca de textos d’anàlisi de la nostra realitat actual. Molts dels textos que es publiquen avui dia des de les editorials alternatives són llibres antics o que estudien temes del passat. Evidentment un anàlisi crític de la historia és imprescindible per entendre el present, però també és necessari complementar-ho amb estudis que ens permetin abordar directament els temes que més ens afecten avui dia.
Un dels problemes que a vegades sorgeix és que les persones que podrien escriure o investigar sobre un tema determinat moltes vegades no poden fer-ho, ja que el treball assalariat els impedeix disposar del temps necessari. Es per això que hem decidit intentar solucionar aquesta situació. Per incentivar la publicació de textos que analitzin els problemes i qüestions actuals hem creat el Premi Descontrol.

En que consisteix el Premi Descontrol?

El Premi Descontrol consisteix en un petit ajut econòmic per a que una persona pugui escriure o investigar sobre un tema determinat. D’aquesta manera, l’autora rep els diners abans d’escriure el llibre. Lamentablement, com a petit projecte que som, l’ajut que podem donar és limitat, però esperem que pugui incentivar a escriure i investigar. El fet de rebre aquesta beca no elimina les regalíes que l’autora pugui rebre del llibre.

Com funciona a nivell econòmic?

L’autora de la proposta seleccionada rebrà 500 euros un cop es faci la publicació del text i després rebrà regalíes (royalties en vulgar anglès) que s’hauran de determinar un cop entregat el text, però que anirien al voltant del 10% del Preu de Venta al Públic del llibre. Com a exemple: si el llibre es ven per 10 euros l’autora rebria 1 euro de cada llibre venut.

Com s’efectuarà la selecció?

Valorarem entre totes les propostes que ens arribin quina és la que pensem que és més interessant i que pot aportar més per a les lluites actuals i a un procés de transformació social. Bàsicament busquem un text que ens ajudi a acostar-nos a la Revolució.
Demanem que el text sigui del gènere assaig, no valorarem per al primer Premi Descontrol textos de literatura.  L’extensió ha de ser d’entre 60 a 100 pàgines A4 (lletra 11, espai 1,5). Haurà de ser un text inèdit.
A triar entre aquests temes:

  • Turisme i gentrificació
  • Noves tecnologies i societat
  • Gènere, sexualitat i patriarcat
  • Procés independentista català
  • Geopolítica internacional
  • Lluites antidesenvolupament

Quins són els temps i calendari?

Envieu les propostes abans del 31 de juliol a editorial@descontrol.cat. Cal incloure un esquema del tema escollit i un resum d’uns 10.000 caràcters sense espais. El 30 de setembre escollirem una de les propostes i a partir d’aquí la persona seleccionada pot començar a escriure la seva investigació.
El text s’ha d’entregar acabat el gener del 2018 per poder  fer les correccions pertinents i  publicar el llibre per Sant Jordi de 2018. Posteriorment organitzarem presentacions del llibre (tot i que si la persona és molt tímida i no vol fer xerrades no obligarem a ningú).

Quines són els requisits per participar?

  • Tenir ganes d’escriure i investigar
  • Viure al planeta Terra
  • No ser membre de l’Editorial Descontrol
  • No ser policía, membre d’algun l’exèrcit o cos represiu.