Quico Sabaté i la guerrilla anarquista [2ª Edició]

Quico Sabaté

Autor/a: Obra col·lectiva coordinada per la Comissió Centenari Quico Sabaté

Idioma: Català

Col·lecció: Re-Memorant

ISBN: 978-84-18283-57-4

Format: 14,5×21,5cm

Pàgines: 317

Preu: 15,00€

Resum:

Quico Sabaté i la guerrilla anarquista

Aquest treball col·lectiu recopila i actualitza la memòria sobre Francesc Sabaté Llopart, més conegut com a Quico Sabaté, i la lluita de diferents grups d’acció de guerrilla urbana i anarquista a Catalunya, durant el període de 1939 – 1960. Aquesta és una aproximació necessària per rescatar i honrar la seva memòria. La seva lluita es va convertir en tot un referent per a la següent generació de lluitadors i lluitadores antifranquistes, així com per als grups guerrillers de diversos països de Sud-amèrica, durant les dècades dels 60 i 70.

Amb aquest llibre no pretenem només realitzar una recuperació històrica, pensem que aquesta experiència de lluita pot aportar elements de reflexió que ajudin a encarar la lluita del present i del futur de les noves generacions.

“Davant del capitalisme més salvatge i la regressió de llibertats que patim, malgrat l’aparença d’unes llibertats formals, les accions d’aquests guerrillers ens esperonen per lluitar col·lectivament i de manera decidida envers l’assoliment real d’una sobirania nacional que comporti alhora l’avanç cap a una societat més lliure i una transformació social.”

Ricard de Vargas Golarons